Jdi na obsah Jdi na menu
 


K otevřenému dopisu minstra Dr. Drábka

 

Je velmi hezhé, co jsme se od pana ministra dozvěděli, ale já osobně to pokládám za alibism.
Jsem totiž toho názoru, že jestliže se má šetřit, tak to musí být s rozumem a na pravých místech.
Stačí se poidívat na to, kolik stát ročeně úplně zbytečně vynakládá finančních prostředků na domovy důchodců, místo toho, aby starým a nemohoucím lidem zabezpečil důstojné stáří. Stačí se jen podívat na to, kolik handicapovaných dětí je naprosto zbytečně umísťovaných do ÚSPček, jenom proto, že rodiče na dítě nemají čas a nemohou svému dítěti poskytnout dostatečnou péči v dostatečném čase!!!
Ano, je to tak, že stát a překotná životní uspěchanost nutí současného občana k tomu, aby upřednoszňoval své zájmy, nad zájmy svého bližního. Proto máme mateřskou cca 3 roky a také proto se nám rodí méně dětí. Protože mít dítě dnes není luxus, nýbrž zátěž a obtíž. Proto také v brzké době nebude mít kdo vytvářet národní důchod!
Dobře to vystihl autor J.B., když se ve své knize "Pradějiny" vyslovil ve smyslu, že dnešní český, a to nejen český, člověk už ztrácí jakékoli sociální cítění a proto máme i u nás tolik záplav a valí se na nás jedna katastrofa za druhou.
 
Na závěr bych panu Drábkovi jen vzkázal:
 
Když Bůh stvořil tenhle svět, stvořil i Adama a jemu pomoc rovnou Evu. Z toho tedy plyne, že jsme tu jeden pro druhého a nejen sami pro sebe!!!
Krutě se to člověku vymstí, jestliže bude myslet jen sám na sebe, na blaho své peněženky.
Pane Drábku, podívejte se kolem sebe, podívejte se kolik má v peněžence váš soused sedící v tramvaji. Ale ne proto, aby jste se ukonejšil, že máte víc, nýbrž proto, aby jste viděl tvrdou realitu života svého bližního, z čeho on na rozdíl od jiných musí vyjít a kolik z toho mála, co má, musí ještě dát na politiky, aby mohli v peněženkách mohli mít to, co tam mají a mohli mít ty benefity, které mají!
Ano, podívejte se kolik zbytečného času věnujete těm kterým aktivitám, místo toho, aby jste jej věnoval svému bližnímu.
 
Na světě jsme jen jednou a nedej Bůh, abychom tomu, koho máme rádi, abychom mu to nestihli říct, jenom proto, že se nám zdá, že momentálně právě teď máme na starost mnohem důležitější věci a přitom vymýšlíme jednu zdrápaninu za druhou.
 
Stačí se dívat kolem sebe.
 
Pavel
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Fajne

(Cucek, 22. 3. 2011 15:28)

Moc hezky jsi to napsal - jen by stálo za to tam přidat i ten Drábkův dopis. je to otevřený dopis, tudíž je naprosto veřejný. Tak ho tam lupni, ať mají lidé přehled o tom, na co vlastně reaguješ :-) Cucek