Jdi na obsah Jdi na menu
 


Otevřený dopis panu ministru Dr. ing. Drábkovi

24. 3. 2011

Vážený pane ministře,

 

ani se mi nechce věřit, že jste svoje pronesená slova na úterní demonstraci, před Vaším úřadem, myslel vážně.

 

Z Vašeho projevu cituji: „Cílem všech těch úprav je snížení administrativních nákladů státu. Aby bylo dost peněz pro vás, pro všechny, musí stát lépe hospodařit s tím, co vynakládá na svůj provoz. Co vynakládá na správu jednotlivých agend.“ a zároveň si spolu s panem předsedou NRZP Krásou dovoluji tvrdit, že není pravda to, co tvrdíte o úsporách, které vláda musí provést. Jako každý racionálně uvažující člověk jsem přesvědčen, že navržené zákony nemají vést ke zprůhlednění celého systému administrativního procesu a ke zpřehlednění při posuzování zdravotního stavu. Ba naopak povedou k ještě větší netransparentnosti.

Věřím tomu, že dokážete stávající průkazky ZTP a ZTP/P implantovat na nové sociální karty, ale zároveň se ptám. Co to vyřeší? Kolik to bude daňového poplatníka stát? Nejde tak trochu o naprosto zbytečné náklady státu a o zvýšení administrativy a tím i další naprosto zbytečné mzdové náklady pro kontrolu celého nově zamyšleného systému??? Tak trochu se obávám, že jde a že si takový luxus v současné situaci, kdy bojujeme o úsporu každé koruny, nemůžeme dovolit. A jestliže ano, pak jistě ne z peněz daňového poplatníka!!! Jsem totiž přesvědčen o tom, že navrhovatel má zpracován podnikatelský plán financování a hodlá jej financovat pouze z vlastní kapsy!!!

 

Dále jsem na vlastní uši slyšel, že osoba, která bude mít příjem vyšší než šestinásobek životního minima, nebude mít nárok na žádnou podporu. Tento úmysl jste jako ministr asi taky nemyslel vážně! Anebo snad ano?

 

Víte, domnívám se, že jako představitel MPSV máte velký chaos. Jsem přesvědčen, že úkolem Vašeho úřadu, je starost o to, aby již přestaly jakékoli diskriminační snahy zaměstnavatelů a to jak v oblasti vzdělání, tak rasové a věkové. Také jsem přesvědčen, že úkolem MPSV je upřednostňovat zaměstnávání českých občanů a to, aby byli řádně placeni. Jako příklad uvedu platy členů ostrahy, kteří na rozdíl od zaměstnavatele dostávají něco málo přes minimální mzdu, kdežto zaměstnavatelé berou nehorázné sumy.

 

 

Dále úkol MPSV spatřuji v tom, že se o své občany postará a to tak, že pomůže vytvářet rodinám takové sociální zázemí, aby bylo jen tolik ústavů, kolik je nezbytně nutné.

Zatím je ale vidět pravý opak. A jsem přesvědčen, že projdou-li Vaše návrhy, dojde k rapidnímu nárůstu počtu ústavů a tím se zvednou i náklady státu na handicapované a staré občany.

 

Není tomu tak dávno, co jsem napsal Vašemu kolegovi ing. M. Kalouskovi, že je špatným hospodářem svěřeného majetku a to samé teď píši i Vám.

 

 

Domnívám se a jsem přesvědčen, že každý politik musí nést nejen politickou, ale i právní odpovědnost. Proto mi na závěr dovolte zmínit jen to, že nabude-li vše z výše uvedeného právní moci, budu podporovat všechny snahy o to, aby se o záměrech a aktivitách MPSV dozvěděly všechny mezinárodní organizace, jejichž charty a úmluvy jsme se, jako Česká republika zavázali plnit.

Vždyť Vaše jednání, Váš úmysl, je v příkrém rozporu s ústavou ČR, s § 3. Občanského zákoníku ost. 1, tedy o dobrých mravech a svým jednáním také omezujete osobní svobodu § 171 odst. 1., platného trestního zákoníku, kde ve slovech "bez oprávnění" vidím snahu státu ušetřit i za cenu mnohonásobně vyšších budoucích nákladů.

 

 

S pozdravem

Pavel Sivák

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář